personel_alimi_9_mayis_2018

Personel Alımı

Mayıs 9, 2018


Atatürk Üniversitesi Astrofizik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATASAM) Müdürlüğü 

Doğu Anadolu Gözlemevi” (DAG) ve “DAG Odak Düzlemi Aygıtları ve Adaptif Optik Sistemi” (ODA) Projeleri kapsamında Proje Uzmanları (Teknik Elemanlar) Alımı

(9 Mayıs 2018)

ATASAM” bünyesinde yürütülmekte olan Kalkınma Bakanlığı ve Atatürk Üniversitesi destekli “Doğu Anadolu Gözlemevi” (DAG) ve “DAG Odak Düzlemi Aygıtları ve Adaptif Optik Sistemi” (ODA) Projeleri kapsamında; farklı alanlarda “proje uzmanı/teknik eleman” alımı sonuçları şartlara uyan adaylar olarak aşağıda sunulmuştur. Güvenlik soruşturması sonrası göreve başlayabileceklerdir. Ayrıntılı bilgilere, “ATASAM” internet sayfasından ulaşılabilir:

– https://atasam.atauni.edu.tr/duyurular/pozisyon

                                                                                                                      ATASAM Müdürlüğü

 

 

Personel Türü (Sayı) Başvuru

 

Sayısı

Şartlara Uyan Adaylar
P1: Astronom  (Doktora Yapmış) (1) 1 O*** Ş***
P2: Astronom (1) 1 R*** B***

 


Atatürk Üniversitesi Astrofizik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATASAM) Müdürlüğü 

Doğu Anadolu Gözlemevi” (DAG) ve “DAG Odak Düzlemi Aygıtları ve Adaptif Optik Sistemi” (ODA) Projeleri kapsamında Proje Uzmanları (Teknik Elemanlar) Alımı

(09 Mayıs 2018)

ATASAM” bünyesinde yürütülmekte olan Kalkınma Bakanlığı ve Atatürk Üniversitesi destekli “Doğu Anadolu Gözlemevi” (DAG) ve “DAG Odak Düzlemi Aygıtları ve Adaptif Optik Sistemi” (ODA) Projeleri kapsamında; farklı alanlarda “proje uzmanı/teknik eleman” alımı gerçekleştirilecektir.

DAG ve ODA Projeleri kapsamında;

  • astronomik amaçlı optik/optomekatronik/fotonik cihazların geliştirilmesi, kontrolü, yazılımı, testi, kalibrasyonu ve bakım – onarımı ile gerektiğinde gözlemsel çalışmalara katılacak ve kendini geliştirebilecek potansiyele sahip,
  • gözlemevi yerleşkesi koşullarında (gerektiğinde 3.170 m rakımda ve gece görev yapabilecek) çalışma ve sağlık sorunu olmayan,
  • tercihen proje/laboratuvar/gözlem/yazılım/teleskop deneyimine sahip proje uzmanları/teknik uzmanlar,

alınacaktır.

Başvuru kriterleri ve genel şartlar, her bir personel alımı için aşağıda ayrıntılı olarak sunulmuştur. Bu kriterlere ve şartlara tamamen uyan adayların, sadece ilgili personel alımından birisini seçerek (Kodlar: P1, P2) başvurmaları ve bu kodu da başvuru dilekçesinde belirtmeleri gerekmektedir. Başvurular arasından sadece uygun olan ve eksiksiz başvurular, DAG ve ODA Teknik Ekibi ile Proje Yürütücüsü’nce değerlendirilecektir. Uygun ve yeterli bulunan adaylar, “ATASAM” internet sayfasından duyurulacak, gerekirse mülakat yapılabilecektir ve güvenlik soruşturması sonrası göreve başlayabileceklerdir.

Başvuruda İstenen Bilgiler ve Belgeler: 1) Başvuru dilekçesi (ATASAM’a hitaben yazılmış ve ilgili personel başvuru kodunun belirtildiği), 2) Nüfus Cüzdanı fotokopisi ve 2 adet fotoğraf, 3) En son alınan dereceye ait Mezuniyet Belgesi veya Diploma fotokopisi, 4) Ayrıntılı Özgeçmiş ve iletişim bilgileri, 5) Sağlık Raporu, 6) Adli Sicil kaydı, 7) Askerlik durumunu gösteren belge (erkek adaylar için), 8) Aranan kriterleri gösteren bilgi, belge, yayın veya sertifikalar. (Belgeler yazıldığı sırayla naylon kapaklı telli dosya içinde teslim edilmelidir ve fotokopi olarak sunulan belgeler, “Aslı Gibidir” yapılmış olmalıdır).

Başvuru Adresi (Kişisel/Postayla): Atatürk Üniv. Astrofizik Uyg. ve Arş. Merkezi (ATASAM) Müdürlüğü, ATASAM Binası, 25240, Yakutiye/Erzurum.

İletişim Bilgileri: 0 (442) 2363144 – atasam@atauni.eduı.tr – (https://atasam.atauni.edu.tr/duyurular/pozisyon/).

Son Başvuru Tarihi:  18 Mayıs 2018 – Saat 17:00 (Bu tarih ve saatten sonra kişisel/postayla gelen başvurular kabul edilmeyecektir).

Başvuru Sonuçları Duyuru Tarihi ve Ortamı:  22 Mayıs 2018 – Saat 15:00 (https://atasam.atauni.edu.tr/duyurular/pozisyon/).

 

 

PERSONEL UZMANLIK/ÇALIŞMA ALANI EĞİTİM DURUMU ARANAN KRİTERLER ve ŞARTLAR
 

 

 

 

 

P1:

ASTRONOM

 (1 kişi)

 

 

 

 

 

 

Astronomik Gözlemler ve Yazılımlar, Veri Analizi Otomasyonu, Veri Yolu Tasarımı ve Analizi, Görüntü İşleme, Tarama Gözlemleri ve Analizleri, Veri Madenciliği.

 

 

Doktora (DR) yapmış olmak.

(Doktora (DR): Astronomi ve Uzay Bilimleri/Fizik ABD.’da tercihen astronomik veri madenciliği ve tarama gözlemleri – analizleri konularında DR yapmış olmak;
Y. Lisans (YL): Astronomi ve Uzay Bilimleri alanında gözlemsel, yazılımsal, veri madenciliği, görüntüleme teknikleri konularının birinde YL yapmış olmak;
Lisans (L): Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü mezunu olmak
)

Yaş: 36’dan küçük (1983 ve sonrasında doğanlar) olmak.

 

Lisans (L) Ortalaması: >2.4 (4 üzerinden).

Y. Lisans (YL) Ortalaması: >3.0 (4 üzerinden)

Yabancı Dil: >65 (YDS/ÜDS/EYDS), >65 (TOEFL) veya yabancı dille eğitim yapan bir üniversiteden Lisans/Y.Lisans/Doktora düzeyinde mezun olmak.

Deneyim: Gözlem ve Proje (TÜBİTAK, Ulusal/Uluslararası veya Kamu Kurumları) çalışmalarına katılmak; Tercihen Veri yolu tasarımı, Büyük tarama gözlemleri veri analizi, Robotik teleskop veri yolu tasarımı ve analizi, Veri madenciliği konularında çalışmış olmak; Yerli/Yabancı gözlemevlerinde çalışmış ve farklı teleskoplarla gözlem – analizler yapmış olmak; 2 m ve üstü teleskopla gözlem deneyimi ve takım çalışmasına uygun olmak.

Yazılım: MS-Windows ve GNU/Linux işletim sistemleri ile MS-Office ve Latex programlarını kullanabilmek; Fortran, C++, PHP, JAVA, IDL, MySQL, SQL, CSH, Phyton programlama dillerinden en az 5 tanesini iyi derecede bilmek; Veri analiz programlarından Starlink ve IRAF’ı bilmek.

Askerlik: Yapmış olmak (Erkek adaylar için).

Çalışma Koşulları: Gözlemevi koşullarında (gerektiğinde 3.170 m rakımda ve gece görev yapabilecek) ve gerektiğinde farklı yerlerde çalışabilmeye ve seyahate uygun sağlık koşullarına sahip olmak.

Diğer Özellikler: Tercihen veri yolu tasarımı, Tarama gözlemleri veri analizi, Robotik teleskop veri yolu tasarımı, Veri madenciliği konularında yayınları/çalışmaları, Proje deneyimi ve tecrübesi olmak.

Pozisyon: Adayın çalışma performansına göre proje süresince, her yıl yenilenen 4B statüsünde tam zamanlı sözleşmeli (SGK) personel olarak çalışacak olmak.

P2:

ASTRONOM

(1 kişi)

 

 

Astronomik Gözlemler ve Yazılımlar, Teleskop ve Gözlemevi Kontrol Sistemi Tasarımı ve Yazılımları, Teleskop ve Çevre Birimleri Otomasyonu, Veri Analizi Otomasyonu, Görüntü İşleme, Veri Yolu tasarımı ve geliştirilmesi.

 

 

Doktora (DR) yapıyor olmak.

(Doktora (DR): Astronomi ve Uzay Bilimleri ABD.’da DR yapıyor olmak;
Y. Lisans (YL): Astronomi ve Uzay Bilimleri alanında gözlemsel, yazılımsal, kontrol sistemi ve veri madenciliği konularının birinde YL yapmış olmak;
Lisans (L): Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü mezunu olmak
)

 

Yaş: 30’dan küçük (1989 ve sonrasında doğanlar) olmak.

Lisans (L) Ortalaması: >2.5 (4 üzerinden).

Y. Lisans (YL) Ortalaması: >3.0 (4 üzerinden)

Yabancı Dil: >65 (YDS/ÜDS/EYDS), >65 (TOEFL) veya yabancı dille eğitim yapan bir üniversiteden Lisans düzeyinde mezun olmak.

Deneyim: Gözlem ve Proje (TÜBİTAK, Ulusal/Uluslararası veya Kamu Kurumları) çalışmalarına katılmak; Tercihen Kontrol sistemi ve veri yolu tasarımı, Atmosferik ve astronomik  veri analizi, Teleskop ve gözlemevi kontrol yazılımı tasarımı, Veri madenciliği konularında çalışmış olmak; Takım çalışmasına uygun olmak.

Yazılım: MS-Windows ve GNU/Linux işletim sistemleri ile MS-Office ve Latex programlarını kullanabilmek; Fortran, C++, LabVIEW, MATLAB, PHP, SolidWorks, AutoCAD, MySQL, Phyton programlama dillerinden en az 5 tanesini iyi derecede bilmek.

Askerlik: Yapmış veya en az 1 yıl tecilli olmak (Erkek adaylar için).

Çalışma Koşulları: Gözlemevi koşullarında (gerektiğinde 3.170 m rakımda ve gece görev yapabilecek) ve gerektiğinde farklı yerlerde çalışabilmeye ve seyahate uygun sağlık koşullarına sahip olmak.

Diğer Özellikler: Tercihen Gömülü sistemler ve IoT kullanımı, Tarama gözlemleri veri analizi, Teleskop ve gözlemevi kontrol yazılımı tasarımı ve uygulamaları, Robotik teleskop çalışmaları, Gözlem ve bilimsel projelerde görev alma ve ilgili konularda yayınları/çalışmaları, proje deneyimi ve tecrübesi olmak.

Pozisyon: Adayın çalışma performansına göre proje süresince, her yıl yenilenen 4B statüsünde tam zamanlı sözleşmeli (SGK) personel olarak çalışacak olmak.