etkinlikler_fuar

Düzenlenen Etkinlikler

Katılınan Etkinlikler

• SAHA EXPO 2022 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı
    • ATASAM ve DAG, 25-28 Ekim’de İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen SAHA EXPO 2022 SAVUNMA, HAVACILIK VE UZAY SANAYİ FUARI’nda yer aldı.
  • Teknoloji ve Verimlilik Fuarı 2022
  • Teknoloji ve Verimlilik Fuarı 2021
  • IDEF 2021

• DAKAF’20

• Bölgenin En Büyük İnsan Kaynakları Etkinliği Başladı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin “Yetenek Her Yerde” sloganıyla 10 ayrı ilde düzenlemeyi planladığı bölgesel kariyer fuarlarının üçüncü etabı olan Doğu Anadolu Kariyer Fuarının (DAKAF’20) açılış töreni Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezinde gerçekleşen açılış törenine, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklının yanı sıra; Erzurum Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Erzurum Vali Yardımcısı Yıldız Büyüker, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, paydaş olan Üniversite Rektörleri, şehrin mülki, idari ve yargı erkânı ile kamu kurumu yöneticileri, özel sektör temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

• İnovasyon
  • Atatürk Üniversitesi IDEF’e Çıkarma Yaptı

Atatürk Üniversitesi 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarına (IDEF’19) Tek Kamu Üniversitesi Olarak Katıldı

Dünyanın en büyük 5 savunma sanayisi fuarından biri olan ve Türk savunma sanayisi ürünlerinin vitrine çıktığı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF), ziyaretçi ve katılımcılardan geçer not aldı.

14’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda 30 Nisan – 3 Mayıs 2019 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde icra edildi.

Savunma sanayiindeki güncel gelişmelerin ve en son teknolojilerin tanıtıldığı, ürünlerin sergilendiği ve dünyanın en büyük savunma sanayi tanıtım organizasyonlarından olan hem yerli hem de yabancı yüzlerce firmanın yer aldığı fuarın açılışına Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı da katıldı.

Atatürk Üniversitesi, İlgili Tüm Birimleriyle IDEF’te 14’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarına tek kamu üniversitesi olarak katılan Atatürk Üniversitesi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Çelik’in yönetiminde Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünden (DAYTAM) Prof. Dr. Hamdullah Kılıç ve Dr. Öğr. Üyesi Halim Kovacı, Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğünden (ATASAM) ve Doğu Anadolu Gözlemevinden (DAG) Doç. Dr. Cahit Yeşilyaprak ile ATATeknokent ve Atatürk Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinden (ATA-TTO) Doç. Dr. Ersin Karaman birim stantlarıyla fuarda yer aldı. Atatürk Üniversitesi Stantlarına İlgi Yoğun Oldu Dört gün boyunca süren İDEF’19 fuarında yer alan sıtantlarımızı; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Dr. Hakan Fidan, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcıları Sayın Hasan Büyükdede ve Sayın Mehmet Fatih Kacır, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofis Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ve çok sayıda üst düzey bürokrat, kamu kurum yöneticileri, iş dünyasının önemli temsilcileri ziyaret ederek birimlerimizde yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldılar.

Rektör Çomaklı: “Yerli ve Milli Ürün Üretilmesi Noktasında Üniversitelere Çok Önemli Görevler Düşüyor” Fuarın açılışına katılan ve üniversite birimlerinin yer aldığı stantları ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Ülkemiz 2023 vizyon hedeflerinin ana odaklarından biri olan savunma sanayi alanında yerli ve milli ürün ve teknolojilerin üretilmesi noktasında üniversitelere çok önemli görevler düşmektedir. Bizler de Yeni Nesil Üniversite Vizyonu çerçevesinde üzerimize düşen görevleri yapmak için gereken gayreti gösteriyoruz” dedi.

Doğu Anadolu Gözlemevinin tamamlanması sürecinde elde edilen çıktıların ve gözlemevinin tamamlanması ile elde edilecek altyapının savunma sanayii odaklı çalışmalara temel oluşturacağını belirten Rektör Çomaklı, yerli ve yabancı katılımcı firmalar ile birimlerimiz arasında gerçekleşen görüşmelerde önemli ticari bağlantılar kurulduğunu ifade etti.

Fuara Katılan Birimler ile Sektör Temsilcileri Arasında Önemli Bağlantılar Kuruldu İş birlikleri oluşturmak ve üniversite-sanayii-kamu işbirliğini artırmak için ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, TR-TEST, TÜBİTAK, SSB, FNSS, MGM, MSB, HAVA KUVVETLERİ ve birçok firma ile özel görüşmeler gerçekleştirildi. Bununla birlikte, başta DAG projesi kapsamında gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmekte olan çalışmalar olmak üzere; üniversitemiz bünyesinde üretilen ve Teknofest kapsamında ödül alan roket tasarımı, 4. Nesil Elektronik El Bombası ve İnsansız Kara Aracı tasarımları fuara katılan pek çok yerli ve yabancı katılımcının ilgisini çekti. Ayrıca, standımızı ziyaret eden yüzlerce sektör temsilcisi, yöneticisi ve ziyaretçiler üniversitemiz ve üniversitemizde yürütülen projeler ve ürünler kapsamında bilgi aldı.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ